Despre apa alcalina

Despre apa alcalina

  1. Ce este pH-ul ?

pH este abrevierea stiintifica pentru "potentia hydrogenii" din limba latina, reprezentand concentratia de ioni de hidrogen.

Masurarea pH-ului se bazeaza pe un sistem de 14 puncte, in cadrul caruia tot ce este sub 7 este considerat acid (pH-ul din stomac este 2.3, asadar foarte acid), 7 este neutru, iar tot ce este intre 7 si 14 este alcalin sau bazic.

  1. Ce este apa alcalina ?

pH-ul apei de pe planeta noastra variaza intre 6.5 si 9, in functie de sol si vegetatie, temperatura si gradul de poluare generat de activitatile umane din imprejurimi. Apa alcalina este cea cu un pH mai mare de 7.

Alcalinitatea apei Perla Moldovei, de 8.8, este rezultatul depozitelor minerale existente in acviferul deschis la 210 m adancime in dealurile zonei Sascut, judetul Bacau. Vorbim despre bicarbonatul de sodiu existent in mod natural aici, ce ofera apei Perla Moldovei pH-ul 8.8, cel mai ridicat din Romania.

  1. Ce este alcalinitatea si cum ma poate ajuta ?

Aciditatea si alcalinitatea sunt cele doua extreme din corpul nostru, masurate cu ajutorul pH-ului. Corpul nostru functioneaza cel mai eficient cand pH-ul sau este intre 7.2 si 7.6, nivelul acestuia avand impact direct asupra functionarii corpului, concretizat in mai multa energie, mai putine boli, un somn mai odihnitor, oase si dinti puternici, o mai buna circulatie, masa corporala cu mai putine grasimi si o stare de sanatate optima odata cu trecerea anilor.

  1. Ce este adaugat in apa Perla Moldovei pentru a o face alcalina ?

Nu se adauga nimic apei Perla Moldovei pentru a o face alcalina. Alcalinitatea apei Perla Moldovei se obtine in mod natural, apa provenind dintr-un acvifer deschis prin foraj de adancime 210 m, situat in dealurile zonei Sascut, judetul Bacau. Depozitele minerale existente in mod natural aici, mai precis bicarbonatul de sodiu, ofera apei pH-ul 8.8 si un gust placut.

Imbutelierea se realizeaza in aceeasi stare in care se gaseste la cei 210 m adancime, mentinandu-i neschimbate puritatea, gustul natural, compozitia si pH-ul.

  1. Ce sunt nitratii si nitritii ?

Nitratii si nitritii sunt substante ce se gasesc in mod natural in unele alimente (cum sunt legumele) sau sunt adaugate alimentelor procesate (cum sunt sunca, salamul, crenvurstii) pentru a le mentine culoarea, pentru a preveni rancezirea grasimilor continute si dezvoltarea bacteriilor. Totodata, aceste substante pot contamina apa prin prisma ingrasamintelor pe baza de azot, a gunoiului de grajd, prin descompunerea deseurilor organice si deversarea apei menajere.

Principalul efect al ingerarii unor cantitati mari de nitrati si nitriti este reducerea cantitatii de oxigen transportata de globulele rosii din sange. Oxigenarea insuficienta a tesuturilor poate genera, mai ales la copii, cianoza, asfixie si chiar moarte, afectiunea fiind numita methemoglobinemie (boala "copilului albastru"). Totodata, nitritii pot inhiba captarea iodului de catre tiroida si formarea unor substante cu potential cancerigen.

Buletinul de analiza nr. 1045-1047/23.07.2013, eliberat de Directia de Sanatate Publica a Judetului Buzau, apa Perla Moldovei are urmatorul nivel de nitrati si nitriti:

- nitrati: sub 0,6 mg/l (nivel maxim admis 50 mg/l)

- nitriti: sub 0,001 mg/l (nivel maxim admis 0,5 mg/l)

  1. De unde provine apa Perla Moldovei ?

Apa natural alcalina Perla Moldovei provine dintr-un acvifer deschis prin foraj de adancime 210 m, situat in dealurile zonei Sascut, judetul Bacau. Analize repetate si riguroase garanteaza alcalinitatea de 8.8.

  1. Este potrivita apa Perla Moldovei pentru copii si femei insarcinate ?

Apa natural alcalina Perla Moldovei este sigura pentru consum, pentru orice persoana, inclusiv copii si femei insarcinate. Apa alcalina vine sa echilibreze pH-ul din corp, luand in calcul aciditatea unor alimente din dieta de zi cu zi.  Viitoarele mamici vor beneficia si de mineralele din apa alcalina Perla Moldovei; in timp ce belelusii din burtica isi iau necesarul de minerale din corpul viitoarei mame, apa alcalina Perla Moldovei ajuta la refacerea depozitelor de minerale din corpul mamei, reducand riscul osteoporozei si deficientelor de calciu de mai tarziu.

  1. Pot primi acasa apa Perla Moldovei ?

Cei din municipiul Iasi pot primi acasa apa alcalina Perla Moldovei, prin comanda la telefon 0749 817 512 | 0753 553 885.

In Iasi ne gasiti la magazinul „Bunataturi din Ardeal”, Str. 14 Decembrie 1989 nr. 6A, mai jos de Restaurantul Select.