Hidratarea, aliatul celor sanatosi

O parte din efectele negative ale consumului unei cantitati insuficiente de apa includ probleme digestive, de piele, ale vezicii urinare si ale rinichilor. Atunci cand observam senzatia de sete, cel mai probabil ca suntem deja deshidratati.

De notat faptul ca sucurile si ceaiul nu hidrateaza corpul asa cum o face apa. Zaharul si sarea care se pot gasi in aceste lichide conduc la un efort suplimentar din partea organismului pentru a procesa.

Mai jos, 10 argumente pentru o hidratare adecvata, intrucat deshidratarea conduce la imbolnavire si cresterea in greutate:

1. Oboseala - un nivel insuficient al apei din corp va conduce la oboseala, pe masura ce activitatea enzimatica din organism se reduce si ea.

2. Cresterea tensiunii arteriale - atunci cand corpul este deshidratat, sangele este mai dens, ceea ce favorizeaza aparitia hipertensiunii arteriale.

3. Alergii si astm - atunci cand este deshidratat, corpul va restrictiona trecerea aerului prin caile respiratorii, pentru conservarea apei.

4. Afectiuni ale pielii - deshidratarea inseamna dificultati in eliminarea toxinelor din corp, ceea ce va face pielea sa fie mai predispusa la diverse afectiuni, inclusiv psoriazis sau aparitia prematura a ridurilor.

5. Nivel ridicat al colesterolului - acesta este produs intr-o cantitate mai mare, pentru a ajuta celulele corpului private de apa.

6. Probleme digestive - reflux acid, ulcer, gastrita.

7. Afectiuni ale rinichilor si ale vezicii urinare - bacteriile prospera intr-un corp deshidratat.

8. Constipatie - colonul isi va lua apa din alte surse. Cand hidratarea nu este adecvata, materiile fecale vor trece prin intestinul gros mult mai incet.

9. Dureri ale articulatiilor - cartilajele slabesc atunci cand corpul este deshidratat.

10. Crestere in greutate - celulele deshidratate sunt astfel lipsite si de energie. Este foarte usor sa confunzi senzatia de sete cu cea de foame si sa tinzi sa mananci mai mult decat de obicei.

Mai multe articole: « Apa natural alcalină