Interviu - dr. Octavian Bivol

Orice substanţă ce intră în corp produce reziduuri fie alcaline, fie acide. Aciditatea şi alcalinitatea unei substanţe este măsurată cu ajutorul pH-ului (potenţialul de hidrogen) pe o scală logaritmică de la 1 la 14. Dupa unele studii, practic 99% din reziduuri sunt acide – de aceea urina şi pielea (transpiraţia), cele două mari canale de eliminare, au pH acid. Reziduurile alcaline uzuale sunt mai degrabă “mai puţin acide decât celelalte” sau “mai aproape de neutru”. Doar 1% se pare că sunt săruri alcaline reale. Alimente poluate (nitriţi, nitraţi, conservanţi, coloranţi etc.), aerul poluat cu diverse noxe sporesc producţia de reziduuri acide in progresie geometrică.

Insă cel mai important factor pentru formarea radicalilor acizi este stresul, suprasolicitarea psihică şi emoţională.

Nu e de mirare deci că se acumulează în exces deşeurile acide, corpul nereuşind să facă faţă. Ele sunt eliminate parţial prin rinichi, plămâni şi piele, dar o parte din ele sunt depozitate în ţesuturile unde există o circulaţie mai slabă a sângelui: burta la barbaţi, şolduri la femei, incheieturi, articulaţii, anumiţi muschi - în ambele cazuri. Deşeurile pe care nu le eliminăm devin deşeuri solide precum colesterolul, acizii graşi, acidul uric, pietre la rinichi, la bilă, uraţi, fosfaţi, sulfaţi, diverse formaţiuni cristaline, ce se acumulează în corp. Iar aceasta se traduce prin hiper-aciditate, care duce la boală (îndeosebi reumatism, arteroscleroza, osteoporoza, guta) şi îmbătrânire accelerată. De fapt, am putea spune, că toate bolile au aceeaşi cauză esenţială: prea multă aciditate !

Alcalinizarea reprezintă tocmai revenirea corpului la un raport al pH-ului echilibrat prin eliminarea deşeurilor acide în exces.

Dat fiind faptul că în medie 70 % din organismul unui om este apă în care sunt dizolvate substanţele biochimice, cea mai simplă şi mai eficientă metodă de a neutraliza radicalii acizi este alcalinizarea apei, deci a întregului organism. Apa alcalină cu pH mai mare de 8,5 contribuie la reglarea echilibrului acido – bazic al organismului, asigurând funcţionarea normală a tuturor funcţiilor vitale, menţinând starea sănătăţii omului.

În cadrul cabinetului de terapii complimentare “Optima” am facut un studiu asupra efectelor terapeutice ale apei “Perla Moldovei” cu pH 8,8. Folosind aparatul de Scanare Interstiţială EIS DDFAO, am monitorizat 177 de pacienţi timp de doi ani. Iniţial 83% au avut disfuncţie metabolică – acidoza lichidului interstiţial. La 41% din ei acidoza se datorează alimentaţiei nesănătoase şi 49% - stresului.

La toţi pacienţi a fost recomandată alimentarea cu apa alcalină “Perla Moldovei”. La 81% din ei metabolismul s-a echilibrat în medie 2 luni după alimentarea exclusiv cu apa alcalină “Perla Moldovei”, iar dupa 4 luni s-a înregistrat echilibrul acido-bazic în 100% din cazuri, astfel asigurând funcţionarea normală a organismului şi reducând semnificativ simptomatologia disfuncţională.

Concluzie: apa alcalină “Perla Moldovei” cu pH 8,8 este un remediu excelent pentru combaterea dezechilibrului metabolic şi a consecinţelor acestei tulburări.

Bivol Octavian, medic-homeopat, specialist în terapii complementare

Este interzisă republicarea conținutului acestui articol în lipsa unui acord din partea SC ADE DISTRIBUTIE SRL. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..